Monday, January 29, 2007

Palestina

Keer op keer valt het mij op, dat er artikelen verschijnen in bv. Britse en Amerikaanse bladen, die aandacht geven aan de behandeling die de Palestijnen dag in dag uit door de bezetters wordt aangedaan. Nu lees ik weer een gruwelijk artikel in The Economist van 20 januari j.l. waar onder de titel « It’s the little things that make an occupation » en de ondertitel « Those seemingly minor inconveniences that make life hellish », waarin (naast de sprekende cijfers van de in 2006 660 gedode Palestijnen waaronde 141 kinderen, tegenover 17 Israeli burgers en 6 soldaten) aandacht wordt besteed aan de dagelijkse pesterijen, die het leven van de Palestijnen ondragelijk maken. Het aantal zogenaamde checkpoints is tussen augustus 2006 en december 2006 verhoogd van 376 tot 534 (UN Office for the Coordination of
Humanitarian Affairs) en ook de andere details in het artikel spreken boekdelen. Artikelen zoals deze geven voorbeelden waarom de haat tegen de politiek van de Israeliregeringen steeds groter wordt. En deze haat heeft niets met anti-semitisme te maken.
Het zou de reputatie van een gerenommeerd blad als Elsevier sterken, wanneer de angst om als anti-semitist te worden afgeschilderd, werd overwonnen.

Bovenstaande twee brieven schreef ik naar Elsevier

No comments: